DİKKAT KAYGAN ZEMİN!” LEVHASI
TAZMİNAT ALMANIZA ENGEL OLAMAZ!
İŞ GÜVENLİĞİ 6331 VE 5378 ERİŞEBİLİRLİK KANUNLARINA GÖRE
ZEMİNİNİZİ KAYMAZ DURUMA GETİRMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ
KESİN ÇÖZÜM KAYZEM KAYDIRMAZ ZEMİN SİSTEMLERİ
Bu ıslak kaygan zemin tabelaların hiçbiri kayıp düşmeleri önleyemez görme engelli kardeşlerimiz bu tabelaları göremez. İş güvenliği kanunları derki zemininizi kaymaz duruma getirmek zorundasınız, kaymaz duruma getirmez iseniz yüklü ceza ve düşen kişilere tazminat ödemek zorundasınız. Kayzem pro antıslıp zemininizi kaymaz duruma getirsin taşınızın görünümünü bozmadan etkisi uzun yıllar sürsün
Bu levhaların olduğu yerlerde zemin kaymaz lık oranı 0,49 olsa bile tazminatınızı alırsınız. Hep bu kayıp düşmeleri kendi hatanız olarak gördünüz ve unutup geçtiniz! Oysa bir trafik kazası olsa karşı tarafta suçlu, iptal edilen bir uçuş, hatalı çıkan bir ürün oldu mu hakkınızı sonuna kadar aramaz mısınız? Avrupa birliği standartlarına ve Türkiye’deki iş güvenliği ve engellilerin erişebilirlik kanunlarında kayıp düşmeden oluşacak kazalarda gerekli önlem alınmadıysa suç zeminde kaymazlık sağlamayan firmanın Yani bundan sonra benim hatam, dikkatsizlik sonucu kaydım, düştüm yok! Ege ve Akdeniz’de havuz kenarında kayıp düşen onlarca Avrupalı turist tazminatlarını alırken biz niye hakkımızı aramayalım. Evet bu kanunlar okulda kayıp düşen çocuğunuz dan, AVM’ de alış veriş yaparken kayıp düşen eşinize, şifa bulmak için bir termal otele gidip havuz kenarında yada banyoda düşen yaşlı anne babanızdan, grip olup hastaneye giden kayıp düşerek belini kıran kardeşinize kadar koruyor.
İdari para cezalarına yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği 20 Temmuz 2013 tarihli 28713 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik kapsamında her ile vali başkanlığında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları kurulmuştur. Bu komisyonların 7 Temmuz 2015 tarihine kadar ek süre verme veya idari para cezası kesme yetkisi bulunmaktadır. İzleme ve denetleme çalışmaları engellilerin yoğun kullandıkları alanlardan başlayarak yapılacak olup şikâyet durumları öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.
Aynı zamanda bireylerin erişilebilirlik standartlarına uygun olmayan uygulamalar için mahkemeye verme hakkı da vardır